Alles over champagne
- Wat is champagne?
- De Champagnestreek
- Hoe wordt champagne gemaakt?
- Champagne ontkurken & serveren
- Champagne bewaaradvies
- Populairste champagne cocktails
Informatie & advies
De medewerkers van onze klantenservice staan voor u klaar op maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur en zaterdag van 8:30 tot 13:00 uur
020-408 48 51
Champagnehuis Krug
De 'savoir-faire' van Champagnehuis Krug
Champagnehuis Krug bestaat al meer dan 170 jaar en behoort tot de top champagnemerken. Het kleine champagnehuis produceert uitsluitend prestige champagnes van topkwaliteit in een relatief kleine oplage.
De oprichter Joseph Krug had een eigen onconventionele visie op champagne en zijn filosofie leeft nog steeds voort in het bedrijf. Hij had de ambitie om een methode te vinden waarmee hij ieder jaar een top champagne kon produceren, ongeacht de klimaat omstandigheden in dat wijnjaar. De savoir-faire van Joseph Krug staat genoteerd in zijn beroemde rode notitieboekje. De champagne van Krug domineert regelmatig de Top 10 van de Beste Champagne Ooit.
Krug champagnes
De Krug grande cuvee brut champagne staat model voor de filosofie van Krug, met een assemblage van meer dan 120 reservewijnen (vin de reserve) uit minstens tien verschillende wijnjaren. De lange rijping van de champagne van minimaal 6 jaar in de kelders onder Reims, geeft de champagne een verfijnde, gecompliceerde smaak met een zeer fijne mousse.
Pas in 1983 kwam de Rosé champagne in de collectie. De rosé van Krug is een unieke, elegante champagne, met noten van gedroogd fruit, citrus en honing. Deze champagne kan prima bij de maaltijd gedronken worden als alternatief voor rode wijn.
Krug geeft naast smaak suggesties ook een muziek suggestie bij elke fles champagne. Krug heeft een Krug app ontwikkeld waarmee je advies krijgt bij welke gerechten je de champagne het beste kan drinken, maar ook bijpassende muziek suggesties krijgt.
Krug champagne bestellen en laten bezorgen
De geschiedenis van champagnehuis Krug
Johan Joseph Krug startte met de steun van Joseph de Vives het huis in 1843 met de naam Champagnehuis Krug & Compagnie. Samen met de gerenommeerde wijnhandelaar Joseph de Vives ontwikkelde Joseph Krug een methode waarmee hij ieder jaar een prestige champagne wist te creëren, ongeacht de klimaat omstandigheden in dat jaar.
Zo ontwikkelden zij een revolutionaire methode waarbij het assembleren van een selectie van de beste druiven uit meerdere oogstjaren centraal stond. Een methode die indruiste tegen de gevestigde regels van champagne productie. Het rode notitieboekje waarin Johan Joseph Krug zijn visie en methode opschreef, doet sindsdien dienst als leidraad voor de generaties Krug die het champagnehuis tot vandaag runnen.
Krug is nog steeds het enige champagnehuis dat dat voor elkaar krijgt. Het proces begint met de zeer strenge selectie van de druiven. Alleen de cuvee, de eerste persing wordt gebruikt. Deze methode levert een elegantie en complexiteit op die onmogelijk zou zijn met wijnen die geproduceerd zijn in een enkel wijnjaar.
Het huis staat nog steeds onder leiding van de jongste generatie Krug, maar is in 1999 in bezit gekomen van LVMH, Louis Vuitton Moët Hennessy, die een aantal van de grootste champagnemerken in haar bezit heeft.
Hoe Krug de smaak van champagne met de klank van muziek verbindt
Bezoek champagnehuis Krug in Reims
Champagnehuis Krug ligt in Reims, in het hart van de champagnestreek. De tour gaat door het champagnehuis waar onder meer het fameuze rode notitieblok van Joseph Krug te zien is, en door de wijnkelders. Het adres is: Champagnehuis Rue coquebert 5, Reims, Frankrijk.