Alles over champagne
- Wat is champagne?
- De Champagnestreek
- Hoe wordt champagne gemaakt?
- Champagne ontkurken & serveren
- Champagne bewaaradvies
- Populairste champagne cocktails
Informatie & advies
De medewerkers van onze klantenservice staan voor u klaar op maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur en zaterdag van 8:30 tot 13:00 uur
020-408 48 51
Champagne cocktails

Een champagne cocktail is een smaakvol aperitief voor bij een brunch, lunch of diner en doet het ook erg goed als sprankelend welkoms aperitief. Bij een speciaal moment hoort natuurlijk een bubbel en met een van deze cocktail recepten wordt het nog feestelijker! Hier onze top 6 recepten om de lekkerste champagne cocktails te maken.
De zes lekkerste champagne cocktails
- Sacré Sauvage
- Kir Royal
- French 75
- Scroppino
- Mimosa cocktail
- Bellini cocktail

1. Sacré Sauvage
De Sacré Sauvage-champagnecocktail van Piper-Heidsieck is dé zomerhit onder de champagecocktails en gewoon zelf thuis te maken!
Ingrediënten:
- 10 à 12 cl Piper-Heidsieck Rosé Sauvage
- 2 CL bittere sinaasappellikeur
- 2 schijfjes sinaasappel
- Schil van grapefruit
- IJsblokjes
- Rood fruit aardbeien, (bos) bessen, bramen
Recept voor Rosé Sauvage:
Doe de ijsblokjes in een glas. Voeg de sinaasappellikeur toe en vul het glas met PIPER-HEIDSIECK Rosé Sauvage aan. Druk de grapefruit lichtjes aan, zodat de aroma's in de mix worden verdeeld. Cheers!

2. Kir Royal
Wellicht een van de bekendere champagne cocktails en al jaren ongekend populair. Het is een heerlijke champagne cocktail voor de feestdagen, zoals Kerst en Oud & Nieuw, maar ook een heerlijk feestelijk drankje op een zomerse dag. Een Kir Royal is in een handomdraai gemaakt.
Ingrediënten:
- Champagne naar keuze
- Crème de Cassis
- Frambozen of aalbessen
Recept voor Kir Royal:

3. French 75
Deze klassieker onder de cocktails werd voor het eerst gemaakt in 1915, in de legendarische New York bar in Parijs, een hotspot van de jetset uit de periode van La Belle Epoque. De combinatie van Gin en champagne is overweldigend. De French 75 cocktail is zeker een aanrader. Drink hem zo koud mogelijk!
Ingrediënten:
- Gin
- Champagne brut
- Citroensap
- Suikerwater
- Citroenschil
- Ijsblokjes
Recept voor de French 75 champagnecocktail:
Vul een cocktailshaker met ijsblokjes. Doe 6 cl Gin, 3 cl citroensap en 2 à 3 theelepels in de shaker. Sluit de shaker af en schut krachtig 10 seconde. Giet de cocktail door een barzeef in een champagne flûte. Vul de flûte verder langzaam aan met brut champagne. Garneer de flûte met een dungesneden citroenschil en genieten maar!

4. Scroppino
Scroppino, oftewel spoom, is een verfrissende champagne cocktail. Staat ook wel bekend als tussengerecht om de maaltijd te laten zakken en de smaakpapillen te neutraliseren. Scroppino is ook perfect om als dessert te serveren.
Ingrediënten:
- Citroensorbetijs
- Champagne of Prosecco
- Wodka
- Takje munt
Recept voor de Scroppino champagnecocktail:
Schep een bolletje citroensorbetijs in een kommetje. Voeg hier 60 ml bubbels en 30 ml Wodka aan toe. Mix de ingrediënten tot een romige massa. Giet de Scroppino in een champagneglas en garneer de Scroppino met een takje munt en een feestelijk rietje.

5. Mimosa cocktail
De Mimosa cocktail is zeer verfrissend en snel en makkelijk te maken. Een lekkere champagne cocktail voor bijvoorbeeld bij een paasbrunch of bij een ontbijt op bed voor vader- of moederdag.
Ingrediënten:
- Champagne
- Verse sinaasappelsap
- Cointreau
Recept voor de Mimosa cocktail:
Schenk 60 ml verse sinaasappelsap in een champagne flûte. Vul de flûte rustig aan met champagne. Niet te hard schenken anders overstroomt het glas. Roer de cocktail vervolgens voorzichtig door. Top de cocktail af met 5 ml Cointreau. Garneer de flûte met een schijfje sinaasappel en proeven maar!

6. Bellini cocktail
Bellini is voor de echte perzik liefhebbers! Vernoemd naar de gelijknamige Venetiaanse schilder en voor het eerst begin jaren ’40 gedronken. Een fruitige, bruisende maar vooral feestelijke champagne cocktail.
Ingrediënten:
- Perzik (wilde)
- Champagne of Prosecco
- Optioneel: kersen- of frambozensap
Recept voor de Bellini cocktail:
Schil en ontpit de perzik. Pureer vervolgens de perzik. Voor een fijne structuur kun je de puree door een zeef halen. Giet de puree in een champagne flûte of champagnecoupe. Schenk de champagne er langzaam bij. Roer dit voorzichtig door en laat even bezinken. Om de Bellini cocktail een klein kleurtje te geven, eventueel een druppel kersen- of frambozensap toevoegen. Garneer het glas met een schijfje perzik. Proost!