Gemiddelde waardering van 0 (0 beoordelingen) op   KiyOh

Champagne cocktails

Champagne cocktails

Een champagne cocktail is een smaakvol aperitief voor bij een brunch, lunch of diner en doet het ook erg goed als sprankelend welkomstaperitief. Bij een speciaal moment hoort natuurlijk een bubbel! Hier vindt u onze tips om de 5 lekkerste champagne cocktails te maken.

De vijf lekkerste champagne cocktails: 

  1. Kir Royal
  2. French 75
  3. Sroppino
  4. Mimosa cocktail
  5. Bellini cocktail

Kir Royal

1. Kir Royal

Wellicht een van de bekendere champagne cocktails en is al jaren ongekend populair. Het is een heerlijke champagne cocktail voor de feestdagen, zoals Kerst en Oud & Nieuw. Kir Royal heeft u in een handomdraai gemaakt. 

Ingrediënten: 

  • Champagne naar keuze
  • Crème de Cassis
  • Frambozen of aalbessen

Zo maakt u Kir Royal:

Natuurlijk zorgt u er allereerst voor dat de champagne goed koud is. Schenk 15 ml Crème de Cassis in een champagneglas. Vervolgens schenkt u het glas verder vol met de champagne. Garneer met frambozen of een takje met aalbesjes. 

French 75

2. French 75

Een klassieker onder de cocktails. Voor het eerst gemaakt in 1915 in de New York bar in Parijs. De combinatie tussen Gin en champagne is overweldigend. De French 75 cocktail moet u zeker een keer proberen.

Ingrediënten: 

  • Gin
  • Champagne brut
  • Citroensap
  • Suikerwater
  • Citroenschil
  • Ijsblokjes

Zo maakt u French 75:

Vul een cocktailshaker met ijsblokjes. Doe 6 cl Gin, 3 cl citroensap en 2 à 3 theelepels in de shaker. Sluit de shaker af en schut krachtig 10 seconde. Giet de cocktail door een barzeef in een champagne flûte. Vul de flûte verder langzaam aan met brut champagne. Garneer de flûte met een dungesneden citroenschil en genieten maar!

Scroppino

3. Scroppino

Scroppino, oftewel spoom, is een verfrissende champagne cocktail. Staat ook wel bekend als tussengerecht om de maaltijd te laten zakken en de smaakpapillen te neutraliseren. Scroppino is daarnaast ook geschikt om als dessert te serveren. 

Ingrediënten:

  • Citroensorbetijs
  • Champagne of Prosecco
  • Wodka
  • Takje munt

Zo maakt u Scroppino:

Schep een bolletje citroensorbetijs in een kommetje. Voeg hier 60 ml bubbels en 30 ml Wodka aan toe. Mix de ingrediënten tot een romige massa. Giet de Scroppino in een champagneglas en garneer de Scroppino met een takje munt en een feestelijk rietje.

Mimosa Cocktail

4. Mimosa cocktail

De Mimosa cocktail is verfrissend en te maken in een oogwenk. Geschikt als champagne cocktail voor bij een paasbrunch of bij een ontbijt op bed voor vader- of moederdag. 

Ingrediënten:

  • Champagne
  • Verse sinaasappelsap
  • Cointreau

Zo maakt u een Mimosa cocktail:

Schenk 60 ml verse sinaasappelsap in een champagne flûte. Vul de flûte rustig aan met champagne. Niet te hard schenken anders overstroomt het glas. Vervolgens roert u de cocktail voorzichtig door. Top de cocktail af met 5 ml Cointreau. Garneer de flûte met sinaasappelzest en proeven maar!

Bellini cocktail

5. Bellini cocktail

Bellini is voor de echte perzik liefhebbers! Vernoemd naar een Venetiaanse schilder en werd voor het eerst begin jaren ’40 gedronken. Fruitige, bruisende maar vooral feestelijke champagne cocktail. 

Ingrediënten:

  • Perzik (wilde)
  • Champagne of Prosecco
  • Optioneel: kersen- of frambozensap

Zo maakt u een Bellini cocktail:

Schil en ontpit de perzik. Pureer vervolgens de perzik. Voor een fijne structuur kunt u de puree door een zeef halen. Giet de puree in een champagne flûte of champagnecoupe. Schenk de champagne of prosecco er langzaam bij. Roer dit voorzichtig door en laat even bezinken. Om de Bellini cocktail een klein kleurtje te geven, kunt u eventueel een druppel kersen- of frambozensap toevoegen. Garneer het glas met een schijfje perzik. Proost!

Gerelateerde artikelen

Champagne online bestellen en laten bezorgen